Περιοχές - 45 ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
image description

ΑΗΔΟΝΟΚΑΣΤΡΟ

Το Αηδονόκαστρο είναι ένας ημιορεινός οικισμός, βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νομού, κοντά στην κοιλάδα του ποταμού Νέστου, σε υψόμετρο 144 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Απέχει 39 χιλ. από την πρωτεύουσα του νομού και υπάγεται διοικητικά στον Δήμο Παρανεστίου.

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕ
image description

ΔΙΠΟΤΑΜΑ

Τα Διπόταμα απέχουν 61 χιλ. από την πρωτεύουσα του νομού και 22 χιλ. από το Παρανέστι. Ο οικισμός είναι εκτεταμένος, γιατί αποτελείται από μικρότερους συνοικισμούς, από τους οποίους σήμερα κατοικείται μόνο ο κεντρικός, του Αγίου Νικολάου.

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕ
image description

ΚΑΠΝΟΦΥΤΟ

Το Καπνόφυτο είναι χτισμένο στην πλαγιά του βουνού και έχει υπέροχη θέα. Τα γύρω βουνά, με τα χωριουδάκια σκαρφαλωμένα πάνω σ’ αυτά, το Παρανέστι να απλώνεται στο κάμπο που δημιουργείται γύρω από το ποταμό Νέστο, τα μικρά γεφυράκια που υπάρχουν τριγύρω, συνθέτουν το μαγευτικό τοπίου ενός ευλογημένου τόπου.

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕ
image description

ΚΑΤΩ ΘΟΛΟΣ

Ο Κάτω Θόλος αποκτά μόνιμους κατοίκους μετά το 1940. Ο πληθυσμός των κατοίκων του σταδιακά αυξάνεται, καθώς πολλοί από τους γύρω οικισμούς εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και εγκαθίστανται εκεί. Από το 1961 και μετά, ο Κάτω Θόλος δέχεται κι αυτός το πλήγμα της μετανάστευσης.

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕ