Φύση - 14 ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
image description

FORESTIS-Rafting, Canoe-Kayak, Πεζοπορίες

Ο Ορέστης Μπόσκος, Βουνολόγος και οι εξειδικευμένοι συνεργάτες του, σας περιμένουν στη βάση τους, στο “Καφέ Θεραπευτήριο” του Forestis, για να σας προσφέρουν με μεράκι και αγάπη, δραστηριότητες μέσα στη φύση, στο Παρανέστι της Δράμας.

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕ
image description

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΓΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΦΡΑΚΤΟΥ

Τα δάση κωνοφόρων και πλατύφυλλων (που θυμίζουν μεσευρωπαϊκά τοπία) γεμίζουν με εντυπωσιακά χρώματα το φθινόπωρο, ενώ οι γεωλογικοί και υδάτινοι σχηματισμοί που θα συναντήσετε, κατά μήκος της διαδρομής, θα κρατήσουν το ενδιαφέρον σας ζωντανό.

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕ
image description

ΠΟΤΑΜΟΣ ΝΕΣΤΟΣ

Ένας από τους παράγοντες που συνθέτουν τη φυσιογνωμία του νομού Δράμας, είναι το νερό. Το υδάτινο στοιχείο έχει έντονη παρουσία σ’ όλη την περιοχή σχηματίζοντας υδάτινα οικοσυστήματα, που συμβάλλουν καθοριστικά στο τοπίο και στο φυσικό περιβάλλον του νομού.

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕ
image description

Ο ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Κοντά στον Οικισμό Διπόταμα και στην κοιλάδα του Αρκουδορέματος, συναντάμε τον πρώτο καταρράκτη, της Αγίας Βαρβάρας, με ύψος πάνω από 15μ. Τα νερά του σχηματίζουν μια μικρή λίμνη και ο ευρύτερος χώρος έχει διαμορφωθεί ως χώρος αναψυχής από το Δασαρχείο.

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕ
image description

Ο ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΤΡΑΧΩΝΙΟΥ ΔΙΠΟΤΑΜΩΝ - ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ

Ο καταρράκτης, που η πλειοψηφία των περιηγητών προσδιορίζει το ύψος του γύρω στα 40 μέτρα, αν και πολλοί το ανεβάζουν στα 60 ή και τα 70, σχίζει κάθετα τον βράχο σε μια περιοχή μοναδικής ομορφιάς

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕ