Ο ΚΗΠΟΣ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ
Ακολουθώντας τη διαδρομή για τους καταρράκτες του Αχλαδορέματος και τα ερείπια του Αχλαδοχωρίου, συναντάτε τη θέση «Πανόραμα» που επιβλέπει τις ορθοπλαγιές που σχηματίζουν τον «Κήπο των Βράχων»
-
Αξιολογήσεις 0 Αξιολογήσεις/398 Προβολές0/5
-
Τύπος εμπειρίας Πεζοπορία
-
Επίπεδο Δυσκολίας Επίπεδο 2
-
Κόστος ΔΩΡΕΑΝ
Ο ΚΗΠΟΣ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ
Ακολουθώντας τη διαδρομή για τους καταρράκτες του Αχλαδορέματος και τα ερείπια του Αχλαδοχωρίου, συναντάτε τη θέση «Πανόραμα» που επιβλέπει τις ορθοπλαγιές που σχηματίζουν τον «Κήπο των Βράχων» και τα πέτρινα γεφύρια του Φαρασινού ρέματος.
Η ΘΕΣΗ ΒΙΛΑΩΡΑ
Με αφετηρία το δασικό εργοτάξιο, η γνωριμία με το δάσος Φρακτού μπορεί να γίνει με τρεις διαδρομές: προς το Παρθένο Δάσος, προς τη θέση “Βιλαώρα” και προς τους καταρράκτες – Αχλαδοχώρι.
Η κατεύθυνση προς το Παρθένο Δάσος ακολουθεί βόρεια πορεία για περίπου 8χλμ. Από το εργοτάξιο συναντάτε την -ελεγχόμενη με μπάρα- είσοδο του Παρθένου Δάσους (υψόμετρο 1700 μ.). Ακολουθώντας το μονοπάτι (200μ.) για τις παρυφές του Παρθένου, φτάνετε στη θέση «Πανόραμα», το φυσικό «μπαλκόνι» του Παρθένου Δάσους, απ’ όπου μπορείτε να απολαύσετε τη θέα της περιοχής.
Η περιοχή “Βιλαώρα”, νοτιοανατολικά του εργοταξίου και σε κοντινές αποστάσεις 3-7χλμ., προσφέρεται για πεζοπορία μέσα σε συστάδες οξιάς, δασικής πεύκης και δρυός.
Θα συναντήσετε τις διάσπαρτες στο χώρο αγριοτριανταφυλλιές, σορβιές και σημύδες. Στην περιοχή υπάρχει πυκνό δίκτυο δασικών δρόμων.
Η θέα από την κορυφογραμμή της περιοχής δικαιολογεί την ονομασία “Βιλαώρα”, καθώς με καθαρή ατμόσφαιρα μπορείτε να παρατηρήσετε τις ατέλειωτες και αλλεπάλληλες κορυφογραμμές.
ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΟΥ ΑΧΛΑΔΟΧΩΡΙΟΥ
Για να φτάσετε στα ερείπια του Αχλαδοχωρίου, επιστρέφετε στην αρχή της πεζοπορικής σας διαδρομής και προχωράτε για τρία χιλιόμετρα επί του δασικού δρόμου.
Όπως και αν κινηθείτε, η διαδρομή είναι καταπληκτική. Σας περιμένουν βράχια γυμνά που μοιάζουν με μορφές που απολιθώθηκαν στη διάρκεια μιας χορευτικής τους φιγούρας. Οι κορυφές τους αγγίζουν τα σύννεφα και οι ρίζες τους χάνονται μέσα στα πυκνά δάση, όπου διάσπαρτα ξεπηδούν δεκάδες καταρράκτες.
Στο Παρθένο Δάσος επιτρέπεται μόνο η επιστημονική έρευνα και η είσοδος επιτυγχάνεται μέσω άδειας από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Για την καλύτερη δυνατή περιήγηση και ξενάγηση στην ευρύτερη περιοχή του Φρακτού, μπορείτε να φιλοξενηθείτε στο δασικό εργοτάξιο (από τη 1 Ιουλίου έως τις 30 Νοεμβρίου) έπειτα από συνεννόηση με το Δασαρχείο, αφιερώνοντας έτσι μια ολόκληρη μέρα στον πυρήνα του δάσους, στους καταρράκτες του Αρκουδορέματος και στη θέση Βιλαώρα.