Ο ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΤΡΑΧΩΝΙΟΥ ΔΙΠΟΤΑΜΩΝ - ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ
Ο καταρράκτης, που η πλειοψηφία των περιηγητών προσδιορίζει το ύψος του γύρω στα 40 μέτρα, αν και πολλοί το ανεβάζουν στα 60 ή και τα 70, σχίζει κάθετα τον βράχο σε μια περιοχή μοναδικής ομορφιάς
-
Αξιολογήσεις 0 Αξιολογήσεις/423 Προβολές0/5
-
Τύπος εμπειρίας Καταρράκτης
-
Επίπεδο Δυσκολίας Επίπεδο 2
-
Κόστος ΔΩΡΕΑΝ
Ο ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΤΡΑΧΩΝΙΟΥ ΔΙΠΟΤΑΜΩΝ - ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ
Ο καταρράκτης, που η πλειοψηφία των περιηγητών προσδιορίζει το ύψος του γύρω στα 40 μέτρα, αν και πολλοί το ανεβάζουν στα 60 ή και τα 70, σχίζει κάθετα τον βράχο σε μια περιοχή μοναδικής ομορφιάς και μεγάλου υψόμετρου, στα σύνορα των Νομών Ξάνθης και Δράμας, κοντά στη Βουλγαρική μεθόριο.
Ο λόγος για τον Καταρράκτη του Τραχωνίου (για τους κατοίκους του Παρανεστίου Δράμας) ή Λειβαδίτη (για τους δημότες της Σταυρούπολης Ξάνθης), τον υψηλότερο ίσως στο ελληνικό τμήμα της Ροδόπης, αν και δεν επιβεβαιώνονται οι φήμες, που χρόνια τώρα τον «βαφτίζουν» ως τον μεγαλύτερο των Βαλκανίων.
ΘΡΥΛΟΙ ΚΑΙ ΜΥΘΟΙ
Αναμφίβολα, η δημιουργικότητα της φύσης στην Ορεινή Ροδόπη δεν έχει όρια. Οι θησαυροί που κρύβονται στα σπλάχνα της είναι αμέτρητοι και περιμένουν καρτερικά να τους ανακαλύψετε.
Δεν είναι μόνο η μοναδική ομορφιά που θα σας σαγηνέψει σαν βρεθεί στα μέρη αυτά. Είναι και οι εικόνες που θα περνούν από το μυαλό σας, μαζί με τους θρύλους και τους μύθους, που ακολουθούν την περιοχή.
Εδώ ζούσαν οι Ναϊάδες των αρχαίων μύθων και οι νεράιδες των λαϊκών παραμυθιών. Εδώ χόρευαν στους διονυσιακούς ρυθμούς οι Σάτυροι. Μέσα στα αρχέγονα αυτά δάση αντιλαλούσαν τα τραγούδια του Ορφέα, γιου της Μούσας Καλλιόπης και του θεού Απόλλωνα, ο οποίος μάγευε με την κιθάρα του, θεούς και ανθρώπους.
ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ
Ακολουθείστε την ίδια διαδρομή μέχρι τον καταρράκτη της Αγίας Βαρβάρας και θα φτάσετε μετά από τρία χιλιόμετρα στη συμβολή των ρεμάτων Τσουκάλι και Αρκουδόρεμα. Τα χαλάσματα των σπιτιών που θα δείτε στο σημείο αυτό (υψόμετρο 640 μέτρα), είναι απομεινάρια ενός εγκαταλελειμμένου σήμερα συνοικισμού της Κοινότητας των Διποτάμων.