Όλες οι εμπειρίες - 134 ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
image description

ΑΗΔΟΝΟΚΑΣΤΡΟ

Το Αηδονόκαστρο είναι ένας ημιορεινός οικισμός, βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νομού, κοντά στην κοιλάδα του ποταμού Νέστου, σε υψόμετρο 144 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Απέχει 39 χιλ. από την πρωτεύουσα του νομού και υπάγεται διοικητικά στον Δήμο Παρανεστίου.

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕ
image description

FORESTIS-Rafting, Canoe-Kayak, Πεζοπορίες

Ο Ορέστης Μπόσκος, Βουνολόγος και οι εξειδικευμένοι συνεργάτες του, σας περιμένουν στη βάση τους, στο “Καφέ Θεραπευτήριο” του Forestis, για να σας προσφέρουν με μεράκι και αγάπη, δραστηριότητες μέσα στη φύση, στο Παρανέστι της Δράμας.

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕ
image description

HOTEL NESSOS

Το τριών αστέρων ξενοδοχείο «NESSOS» του Γαβριήλ Γαβριήλογλου βρίσκεται σε μια από τις ομορφότερες περιοχές του Νομού Δράμας, το Παρανέστι. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2006 και από τότε προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όσους θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τη μαγική χώρα που περιβάλλει το Νέστο ποταμό.

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕ
image description

ΓΕΦΥΡΙΑ

Εντυπωσιακά μονότοξα γεφύρια στον ορεινό όγκο του Παρανεστίου συναντάμε στον οικισμό Κρήνης, στον οικισμό Πρασινάδας κάτω από το μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο ρέμα της Πεύκης στην περιοχή Ζαρκαδιάς, στο Πεχάν και ειδικότερα στο ρέμα Θερμιών, στο Στραβόρεμα (πέντε γεφύρια), στο ρέμα Φαρασινού (τρία γεφύρια), στο Τσουκάλι ρέμα της περιοχής Διποτάμων ένα μονότοξο γεφύρι, στον ακατοίκητο Μαχαλά, και στον Κάτω Μαχαλά, στο Τραχώνι, ενώ στο Αρκουδόρεμα βρίσκεται το πρώτο μονότοξο γεφύρι το οποίο θεωρείται το μεγαλύτερο του είδους του στην Ανατολική Μακεδονία.

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕ
image description

Η ΘΟΛΩΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΔΙΠΟΤΑΜΩΝ

Η μεγάλη θολωτή γέφυρα των Διποτάμων βρίσκεται βόρεια στο Δασικό Σύμπλεγμα Τραχωνίου-Διποτάμων (δάσος Λεπίδα), 20 χιλιόμετρα από το Παρανέστι και 1 χιλιόμετρο πριν τον εγκαταλειμμένο οικισμό των Διποτάμων.

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕ