image descriprion

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ CHATEAU LAZARIDI, ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

ΚΑΤΑΤΑΞΗ:

Η πρώτη οργανωμένη οινοπαραγωγική μονάδα που βρίσκεται Β.Α. της Αδριανής είναι του Νίκου Λαζαρίδη και απέχει μόλις 15 χλμ. από τη Δράμα.

  • Αξιολογήσεις 0 Αξιολογήσεις/84 Προβολές
    0/5
  • Τύπος εμπειρίας Οινοτουρισμός
  • Επίπεδο Δυσκολίας Επίπεδο 0
    0/10
  • Κόστος ΔΩΡΕΑΝ
    0/4
Γενικά στοιχεία για το ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ CHATEAU LAZARIDI, ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ CHATEAU LAZARIDI, ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

ΓΕΝΕΣΗ ΑΓΑΠΗΣ, ΓΕΝΝΗΣΗ ΟΙΝΟΥ.

Η πρώτη οργανωμένη οινοπαραγωγική μονάδα που βρίσκεται Β.Α. της Αδριανής είναι του Νίκου Λαζαρίδη και απέχει μόλις 15 χλμ. από τη Δράμα. Το 1970, ο Νίκος Λαζαρίδης, που παραμένει ο μοναδικός μέτοχος αυτής της πρώτης οινοποιίας που ιδρύθηκε στην Δράμα, αποφάσισε να μετατρέψει τη μεγάλη του αγάπη για τον κόσμο του κρασιού, σε επαγγελματική ενασχόληση.

Έχοντας ως εφόδιο την εμπειρία που απέκτησε στην Τοσκάνη, όπου είχε ζήσει για αρκετό χρονικό διάστημα, άρχισε να εγκαθιστά αμπελώνες σε διάφορες τοποθεσίες, πειραματίστηκε και στο τέλος κατέληξε…

Το Κτήμα του Νίκου Λαζαρίδη ξεκίνησε να λειτουργεί το 1987. Σήμερα, οι αμπελώνες του αριθμούν πολλές εκατοντάδες στρέμματα γης και η ετήσια παραγωγή του, πολλές χιλιάδες φιάλες εξαιρετικού κρασιού!

Αγάπη για την ιστορία και την Τέχνη, πάθος για το κρασί.

Εκλεκτό τμήμα του οινοποιείου αποτελεί ασφαλώς η πινακοθήκη του, «Μαγικό Βουνό», όπου εκτίθενται όλες οι ετικέτες που κατά καιρούς έχουν φιλοτεχνήσει Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες για τις ποικιλίες Chateau Nico Lazaridi και Μαγικό Βουνό. Αυτές οι δύο είναι πιο δημοφιλείς του οινοποιείου, εσείς, όμως, δοκιμάστε και τις Μελισσουργός, Syrah, Trebbiano, Merlot, Perpetuus, Rose, Moushk, Χρυσός Λέων, Μακεδών και Semillon-Sauvignon, αλλά και το τσίπουρο Βορέας.

Επίσης, και οι κοινόχρηστοι χώροι υποδοχής επισκεπτών του οινοποιείου «Chateau Lazaridi», γέμισαν με έργα τέχνης: πίνακες και γλυπτά, σε έναν αέναο διάλογο ανάμεσα στον οίνο, το πινέλο και τη σμίλη.

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΚΕΔΩΝ

Η δημιουργική σχέση που συνδέει τη NICO LAZARIDI με την τέχνη είναι έντονη και διαρκής σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων μας. Έτσι και στο οινοποιείο Μακεδών μπορεί ο επισκέπτης να θαυμάσει έργα από τη συλλογή του ζωγράφου Ευθύμιου Βαρλάμη που φιλοξενούνται εδώ.

Η συλλογή ξεκινά και καταλήγει με δύο πορτρέτα του Θεού Διόνυσου, ενώ το θέμα των υπολοίπων πινάκων είναι «η γυναίκα», σύμβολο μέσα στο πέρασμα των αιώνων, στην οποία είναι αφιερωμένη η εκατονταετία που διανύουμε. Παράλληλα στο χώρο εκτίθενται και ξυλόγλυπτα του καλλιτέχνη Yaro Tusser.

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

Το οινοποιείο του Νίκου Λαζαρίδη είναι ανοικτό για ξεναγήσεις και γευστικές δοκιμές καθημερινά από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι και τα Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι!

Το προσωπικό του οινοποιείου είναι πλέον διαθέσιμο σε καθημερινή βάση να ξεναγήσει κάθε επισκέπτη στους χώρους οινοποίησης και ωρίμασης αλλά και να τον οδηγήσει σε γοητευτικές γευστικές περιπλανήσεις, δοκιμάζοντας ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει ο Δραμινός αμπελώνας!

Μεμονωμένοι οινόφιλοι αλλά και οργανωμένα γκρουπ μπορούν πλέον να προγραμματίσουν την ξενάγησή τους στα ελληνικά ή αγγλικά στο τηλέφωνο 25210-82049-51 και στο e-mail info@nicolazaridi.gr. ενώ υπάρχει και δυνατότητα προαγοράς της επίσκεψης και της γευσιγνωσία στο επίσημο e-shop του οινοποιείου www.thewinezoo.gr!