image descriprion

ΤΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΤΗΣ ΑΔΡΙΑΝΗΣ

ΚΑΤΑΤΑΞΗ:

Η γη της Αδριανής είναι ευλογημένη. Τα χαμηλά βουνά που αγκαλιάζουν τον κάμπο της γίνονται ασπίδα προστασίας από τους ισχυρούς Βόρειους ανέμους δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο μικροκλίμα, το οποίο και ευνοεί την άνθιση της αμπελουργίας στην περιοχή.

  • Αξιολογήσεις 0 Αξιολογήσεις/82 Προβολές
    0/5
  • Τύπος εμπειρίας Οινοτουρισμός
  • Επίπεδο Δυσκολίας Επίπεδο 0
    0/10
  • Κόστος ΔΩΡΕΑΝ
    0/4
Γενικά στοιχεία για το ΤΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΤΗΣ ΑΔΡΙΑΝΗΣ

ΤΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΤΗΣ ΑΔΡΙΑΝΗΣ

Η γη της Αδριανής είναι ευλογημένη. Τα χαμηλά βουνά που αγκαλιάζουν τον κάμπο της γίνονται ασπίδα προστασίας από τους ισχυρούς Βόρειους ανέμους δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο μικροκλίμα, το οποίο και ευνοεί την άνθιση της αμπελουργίας στην περιοχή.

Η «οινική επανάσταση» στην περιοχή ξεκίνησε τη δεκαετία του ’90, αν και η αρχαιολογική σκαπάνη, που έφερε στο φως τους αρχαιότερους στον κόσμο σπόρους σταφυλιού, στους οικισμούς των Σιταγρών και του Ντικίλ, αποδεικνύει ότι η αμπελουργία ήταν διαδεδομένη στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Δράμας, από την 4η χιλιετία π.Χ.

Εξάλλου, η Δράμα, ήδη από την πρώιμη αρχαιότητα, ως τμήμα μιας ευρύτερης περιοχής που ονομαζόταν Ηδωνίδα Γη, αποτελούσε σημαντικό κέντρο λατρείας του Διονύσου, όπως βεβαιώνουν οι αρχαιολογικές έρευνες.

Σήμερα, οι άνθρωποι που ασχολούνται με την παραγωγή κρασιού έχουν να επιδείξουν προϊόντα υψηλής ποιότητας! Εντυπωσιακά αρωματικά κρασιά, πασίγνωστα σ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, μονοπωλούν τις προτιμήσεις του οινόφιλου κοινού.

Η συστηματική δουλειά, οι άριστες προδιαγραφές των μονάδων, η υψηλή οινοποιητική τέχνη και οι εξαίρετες από κάθε άποψη φυσικές συνθήκες, έχουν αναδείξει τα κρασιά της Αδριανής, ανάμεσα στα καλύτερα της χώρας μας.


ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ CHATEAU LAZARIDI, ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

ΓΕΝΕΣΗ ΑΓΑΠΗΣ, ΓΕΝΝΗΣΗ ΟΙΝΟΥ.

Η πρώτη οργανωμένη οινοπαραγωγική μονάδα που βρίσκεται Β.Α. της Αδριανής είναι του Νίκου Λαζαρίδη και απέχει μόλις 15 χλμ. από τη Δράμα. Το 1970, ο Νίκος Λαζαρίδης, που παραμένει ο μοναδικός μέτοχος αυτής της πρώτης οινοποιίας που ιδρύθηκε στην Δράμα, αποφάσισε να μετατρέψει τη μεγάλη του αγάπη για τον κόσμο του κρασιού, σε επαγγελματική ενασχόληση.

Έχοντας ως εφόδιο την εμπειρία που απέκτησε στην Τοσκάνη, όπου είχε ζήσει για αρκετό χρονικό διάστημα, άρχισε να εγκαθιστά αμπελώνες σε διάφορες τοποθεσίες, πειραματίστηκε και στο τέλος κατέληξε…

Το Κτήμα του Νίκου Λαζαρίδη ξεκίνησε να λειτουργεί το 1987. Σήμερα, οι αμπελώνες του αριθμούν πολλές εκατοντάδες στρέμματα γης και η ετήσια παραγωγή του, πολλές χιλιάδες φιάλες εξαιρετικού κρασιού!

Αγάπη για την ιστορία και την Τέχνη, πάθος για το κρασί.

Εκλεκτό τμήμα του οινοποιείου αποτελεί ασφαλώς η πινακοθήκη του, «Μαγικό Βουνό», όπου εκτίθενται όλες οι ετικέτες που κατά καιρούς έχουν φιλοτεχνήσει Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες για τις ποικιλίες Chateau Nico Lazaridi και Μαγικό Βουνό. Αυτές οι δύο είναι πιο δημοφιλείς του οινοποιείου, εσείς, όμως, δοκιμάστε και τις Μελισσουργός, Syrah, Trebbiano, Merlot, Perpetuus, Rose, Moushk, Χρυσός Λέων, Μακεδών και Semillon-Sauvignon, αλλά και το τσίπουρο Βορέας.

Επίσης, και οι κοινόχρηστοι χώροι υποδοχής επισκεπτών του οινοποιείου «Chateau Lazaridi», γέμισαν με έργα τέχνης: πίνακες και γλυπτά, σε έναν αέναο διάλογο ανάμεσα στον οίνο, το πινέλο και τη σμίλη.

«ΣΥΛΛΟΓΗ Ο ΑΙΩΝΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ»


ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΚΕΔΩΝ

Η δημιουργική σχέση που συνδέει τη NICO LAZARIDI με την τέχνη είναι έντονη και διαρκής σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων μας. Έτσι και στο οινοποιείο Μακεδών μπορεί ο επισκέπτης να θαυμάσει έργα από τη συλλογή του ζωγράφου Ευθύμιου Βαρλάμη που φιλοξενούνται εδώ.

Η συλλογή ξεκινά και καταλήγει με δύο πορτρέτα του Θεού Διόνυσου, ενώ το θέμα των υπολοίπων πινάκων είναι «η γυναίκα», σύμβολο μέσα στο πέρασμα των αιώνων, στην οποία είναι αφιερωμένη η εκατονταετία που διανύουμε. Παράλληλα στο χώρο εκτίθενται και ξυλόγλυπτα του καλλιτέχνη Yaro Tusser.

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

Το οινοποιείο του Νίκου Λαζαρίδη είναι ανοικτό για ξεναγήσεις και γευστικές δοκιμές καθημερινά από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι και τα Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι!

Το προσωπικό του οινοποιείου είναι πλέον διαθέσιμο σε καθημερινή βάση να ξεναγήσει κάθε επισκέπτη στους χώρους οινοποίησης και ωρίμασης αλλά και να τον οδηγήσει σε γοητευτικές γευστικές περιπλανήσεις, δοκιμάζοντας ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει ο Δραμινός αμπελώνας!

Μεμονωμένοι οινόφιλοι αλλά και οργανωμένα γκρουπ μπορούν πλέον να προγραμματίσουν την ξενάγησή τους στα ελληνικά ή αγγλικά στο τηλέφωνο 25210-82049-51 και στο e-mail info@nicolazaridi.gr. ενώ υπάρχει και δυνατότητα προαγοράς της επίσκεψης και της γευσιγνωσία στο επίσημο e-shop του οινοποιείου www.thewinezoo.gr!


ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ «CHATEAU JULIA», ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

Η εταιρεία Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη Α.Ε., με τον διακριτικό τίτλο Château Julia, ιδρύθηκε το 1992, στην Αδριανή της Δράμας.

Η ιστορία αρχίζει το 1979, όταν ο Κώστας Λαζαρίδης, έχοντας «προσβληθεί» από το... μικρόβιο του κρασιού στην Γερμανία, όπου βρισκόταν για τις ανάγκες της οικογενειακής επιχείρησης μαρμάρων, εγκαθιστά αρχικά στον Ξηροπόταμο, στις πλαγιές του Φαλακρού όρους, τον πρώτο συστηματικό, γραμμικό αμπελώνα της Δράμας, γεγονός, που στην πορεία του χάρισε τον τίτλο του «πατριάρχη» των Δραμινών κρασιών.

Σαράντα χρόνια μετά το οινοποιείο του Κώστα Λαζαρίδη στην Αδριανή, διαθέτει τους μεγαλύτερους αμπελώνες (3000 στρ.) στη Δράμα και από το 1992, συγκεντρώνει τα περισσότερα διεθνή βραβεία και διακρίσεις. Η επιχείρηση είναι επίσης εισηγμένη στο Χ.Α.Α. από το 2000.

Το Κτήμα του Κώστα Λαζαρίδη, στην Ανδριανή, περιλαμβάνει ένα οινοποιείο (διακοσμημένο με αντίγραφα αρχαιοελληνικών γλυπτών), αποστακτήριο, υπόγειες κάβες παλαίωσης και τη «Μαργαρίτα», μια φροντισμένη αίθουσα οινογευσίας.

Οι υπόγειες κάβες του Κτήματος, φιλοξενούν χιλιάδες βαρέλια κρασιού κατασκευασμένα από γαλλική δρυ. Σε αυτά παλαιώνουν, κάτω από ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας, όλα τα κόκκινα κρασιά της εταιρείας και κάποια επιλεγμένα λευκά, αποκτώντας εκείνο το ιδιαίτερο «άγγιγμα» που χαρίζει η επαφή με το ξύλο.

Στον καλαίσθητο αυτό χώρο μπορείτε να γευθείτε κάποια από τα 15 κρασιά των οικογενειών: Αμέθυστος, Chateau Julia, Domaine Costa Lazaridi, Oenotria Land. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το γνωστό τσίπουρο Ηδωνικό και τα αποστάγματα σταφυλής Methexis αλλά και τα βαλσαμικά ξύδια Aceto Botanico.

Σήμερα οι αμπελώνες του Κτήματος έχουν επεκταθεί έως το Καπανδρίτι Αττικής με 200 στρέμματα αμπελώνα βιολογικής καλλιέργειας στις όχθες της λίμνης Μαραθώνα, ενώ στο νομό Δράμας φτάνουν τα 3000 στρέμματα γης και είναι μοιρασμένοι σε τέσσερις ενότητες:

-Στην Αδριανή, σε υψόμετρο 200 μέτρα και σε αμμοαργιλώδη ή αργιλώδη κυρίως εδάφη.

-Στην Καλή Βρύση, σε υψόμετρο 400 μέτρων και με εδάφη ως επί το πλείστον πετρώδη.

-Στο Κατάφυτο, με ποικιλίες που αγαπούν τη δροσιά, βρίσκεται στο δήμο Νευροκοπίου, στις πλαγιές του Ορβήλου όρους και σε υψόμετρο που πλησιάζει τα 900 μέτρα.

-Στην Πλατανιά, σε πετρώδη εδάφη και σε υψόμετρο περίπου 400 μέτρων, να δίνει ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα στον καρπό του.

Επίσης, οι δραστηριότητές του οινοποιείου περιλαμβάνουν εκτός από την οινοπαραγωγή, την παραγωγή αποσταγμάτων σταφυλής και στεμφύλων, ούζου και βαλσαμικών ξιδιών.

Κι όλα αυτά, γιατί αποτελεί πεποίθηση του Κώστα Λαζαρίδη ότι το εξαιρετικό σταφύλι χρειάζεται ανάλογη διαχείριση για να μετατραπεί σε σπουδαίο κρασί.


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΟΙΝΟΤΡΙΑ ΓΗ

Ο Κώστας Λαζαρίδης από τη δεκαετία του 1970 πίστεψε ότι ο τόπος του μπορεί να προσφέρει κρασιά υψηλής ποιότητας κι η Δράμα να μετατραπεί σε Πόλη του κρασιού. Με αφορμή την αγάπη του για το κρασί και την ιστορία της αμπέλου ξεκίνησε το 1979 το οινικό του ταξίδι και την έναρξη της συλλογής εργαλείων κι αντικειμένων που αφορούν τη διαδικασία της οινοποίησης κι εμφιάλωσης, από όλο τον κόσμο.

Στον πολυχώρο της Οινότριας Γης Κώστα Λαζαρίδη στο Καπανδρίτι Αττικής, παρουσιάζεται πλούσια συλλογή αμπελοοινικών εργαλείων, όπως μοναδικές στροφιλιές από το 17ο αιώνα κι ανοιχτηριών που συμβολίζουν την παράδοση και την εξέλιξη. Η συλλογή αυτή αποτελεί ίσως την πληρέστερη προσπάθεια αποτύπωσης της ιστορίας του αμπελιού και του κρασιού.

Η Οινότρια Γη δημιουργήθηκε από την έμπνευσή του και το πάθος για την επικοινωνία και τη μυσταγωγική συνεύρεση ανθρώπου και οίνου, παρέας και φίλων, συνεργατών και πελατών. Εμπνευσμένος από τον Οίνοτρο έφερε με τη σειρά του στην Αττική, αυτή τη φορά, τη νέα φύτευση αμπελιών, οινοποίηση ποικιλιών που τιμούν το terroir της περιοχής και την πλούσια συλλογή του για τη διαμόρφωση του Μουσείου Οίνου Κώστα Λαζαρίδη, ώστε να μοιραστεί τη δημιουργία και αυτό το πάθος με περισσότερους και πιο κεντρικά στην Ελλάδα.


ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ

Η περιήγηση στο Μουσείο Οίνου Κώστα Λαζαρίδη διαρκεί 45΄- 60' σε ένα χώρο που εκτείνεται σε 10.500 τ.μ. σε δύο επίπεδα, με δυνατότητα ξενάγησης. Τα πολυάριθμα εκθέματα που ξεκινούν από το 17ο αι. και πλαισιώνονται από σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα, προσφέρουν στον επισκέπτη μία πλήρη εικόνα για την ιστορία, την καλλιέργεια του αμπελιού, τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού, αποσταγμάτων και βαλσαμικού ξυδιού.

Ο σχεδιασμός της κατασκευής του Κτήματος Οινότρια Γη και του Μουσείου Οίνου έγινε από το Γιάννη Νάνο (αρχιτέκτονα και ζωγράφο), ενώ το 2011 το Μουσείο εγκαινιάσθηκε από το γνωστό κι ως «ιπτάμενο οινολόγο», Michel Rolland.

ΒΡΑΒΕΙΑ

Τα κρασιά από το "Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη" και το "Κτήμα Οινότρια Γη" έχουν συγκεντρώσει περισσότερα από 1.000 βραβεία, μετάλλια και διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς κρασιού. Παρά ταύτα, η ομάδα του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη συνεχίζει να πιστεύει ότι η σημαντικότερη επιβράβευση είναι η αγάπη και η προτίμηση των καταναλωτών.

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

Το Οινοποιείο στη Δράμα είναι επισκέψιμο από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 10.00 το πρωί έως και τις 3.00 το μεσημέρι, για ομάδες (κατόπιν ραντεβού στο τηλ. 2521082231) ή μεμονωμένους επισκέπτες.

Η Οινότρια Γη, μόλις μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας, διατίθεται για ξεναγήσεις, οινογνωσίες, οργάνωση κοινωνικών και εταιρικών εκδηλώσεων. Το Μουσείο Οίνου αποτελεί ίσως την πληρέστερη προσπάθεια στη χώρα μας να αποτυπωθεί η πορεία του αμπελιού και του κρασιού, στο χώρο και στο χρόνο και είναι επισκέψιμο Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00 - 17:30, Σαββατοκύριακο: 11:00 - 15:00

Επικοινωνήστε με: το Τμήμα Εκδηλώσεων Οινότρια Γη ή με το Επισκέψιμο Μουσείο Οίνου Κώστα Λαζαρίδη στο τηλέφωνο Τηλ.: 22950 52213-4

www.domaine-lazaridi.gr


«ΓΕΝΝΗΜΑ ΨΥΧΗΣ», ΚΤΗΜΑ ΜΑΝΩΛΕΣΑΚΗ

Ο Γιώργος Μανωλεσάκης μπορεί να είναι Κρητικός στην καταγωγή, όμως, το κρασί που φτιάχνει είναι 100% made in Δράμα.

Το Κτήμα Μανωλεσάκη της οικογένειας Μανωλεσάκη, δραστηριοποιείται στην αμπελουργία και οινοποίηση από το 1989. Μια κομβική περίοδος, που συμπίπτει με το ξεκίνημα του αμπελώνα της περιοχής της Αδριανής, με τις κοσμοπολίτικες γαλλικές ποικιλίες Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot & Syrah.

Ο Γιώργος Μανωλεσάκης είναι από τους πρώτους, αν όχι ο πρώτος, που αναβίωσε την αμπελουργία στην ιστορική περιοχή αυτή, με τη βοήθεια του γιού του, Σταύρου Μανωλεσάκη. Ασχολούνται προσωπικά με το σύνολο των εργασιών της καλλιέργειας των αμπελιών και της παραγωγής των οίνων του κτήματος και φροντίζουν να διατηρηθεί ο σεβασμός στις προσταγές της φύσης παράλληλα, με την βελτιστοποίηση της αμπελουργικής και παραγωγικής διαδικασίας, ώστε τα κλήματα να μπορούν να αποδώσουν τα τυπικά χαρακτηριστικά του μικροκλίματος (terroir) της περιοχής, που αποτελεί και τον αρχικό στόχο της προσπάθειάς αυτής.

Το 2004, η διαρκής αναζήτηση οδήγησε σε νέες καλλιέργειες ελληνικών γηγενών ποικιλιών όπως: η Μαλαγουζιά, το Μοσχάτο Αλεξανδρείας, το Ασύρτικο και το Αγιωργίτικο και το 2008, προστέθηκαν οι επίσης ελληνικές ποικιλίες: ενώ το 2008 προστέθηκαν οι επίσης ελληνικές Ποικιλίες: Μοσχόμαυρο και Λημνιό και το 2014 η ποικιλία Noir.

Το 1998 ολοκληρώνονται οι εγκαταστάσεις του οινοποιείου του Κτήματος Μανωλεσάκη με μια υπερσύγχρονη οινοπαραγωγική μονάδα έκτασης 1500 τ.μ. εξοπλισμένη με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, όπως απαιτείται να έχει ένα σύγχρονο οινοποιείο, που παράγει οίνους υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών.

Το Οινοποιείο βρίσκεται στην καρδιά του ιδιόκτητου αμπελώνα 200 στρεμμάτων, στις πλαγιές της Αδριανής, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Δράμας.

Το 2007, το οινοποιείο μετονομάστηκε σε Κτήμα «Γέννημα Ψυχής», µε… ναυαρχίδες του, τον ιδιόκτητο γραµµικό αµπελώνα 200 στρεµµάτων που φροντίζει ο γιος του, Σταύρος, και το υπερσύγχρονο οινοποιείο έκτασης 1.500 τ.µ.

Το μεράκι και η οινοπαραγωγική τέχνη τους, χάρισε στους οινόφιλους οίνους υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών (λευκά, ροζέ και ερυθρά).

Η σύνθεση των ποικιλιών του αμπελώνα είναι για τις λευκές ποικιλίες: Sauvignon Blanc, Chardonnay, Μαλαγουζιά, Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Ασύρτικο και για τις ερυθρές ερυθρωπές ποικιλίες: Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Αγιωργίτικο, Μοσχόμαυρο και Λημνιό και Pinot Noir.

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

Μπορείτε να επισκεφτείτε το οινοποιείο καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 14:00 κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας: τηλ. 25210 82010

Για επισκέψεις μετά τις 14:00 αλλά και για τα Σαββατοκύριακα

κατόπιν επικοινωνίας:

Σταύρος Μανωλεσάκης 6946 902901

Γιώργος Μανωλεσάκης 6946 902900

info@manolesakis.grΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΟΙΝΟΓΕΝΕΣΙΣ, ΤΟΥ ΜΠΑΚΗ ΤΣΑΛΚΟΥ

Η Οινογένεσις Α.Ε ιδρύθηκε το 2007 και βρίσκεται μεταξύ Αδριανής και Δοξάτου. Το κτήριο 4.000 τ.μ είναι αρχιτεκτονικά εμπνευσμένο από τα παλιά μακεδονίτικα αρχοντικά και διαρθρώνεται σε τρία επίπεδα. Με τη φρουριακή δομή, τα χαγιάτια και τα χρώματα του θυμίζει έντονα εξωτερικά, μοναστήρι του Άθω.

Πλήρως εξοπλισμένο, είναι ένα φανταχτερό και συμμετρικό καστρόσπιτο με ευρύχωρο αίθριο όπου η εσωτερική αυλή του κτηρίου με τα κιόσκια της φιλοξενεί άνοιξη και καλοκαίρι εκδηλώσεις και οινικές γιορτές.

Στο υπόγειο φιλοξενείται η κάβα των βαρελιών και οι θυρίδες παλαίωσης-φύλαξης συλλεκτικών φιαλών. Στο ισόγειο, σε ξεχωριστά τμήματα, βρίσκονται οι χώροι οινοποίησης, εμφιάλωσης και αποθήκευσης ενώ ο επάνω όροφος με την πανέμορφη θέα έως την οροσειρά του Παγγαίου Όρους προσφέρεται για γευσιγνωσίες και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Με προτεραιότητα τη μύηση στο καλό κρασί, η Οινοποιία παράγει σπουδαίους οίνους από ιδιόκτητους αμπελώνες έκτασης 250 στρεμμάτων.

Οι 8 ετικέτες –Φεγγίτες, Thyrsus, Σκέρτσο και Δέκα– πιστοποιούν την ποιότητα των κρασιών. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το πολύ ενδιαφέρον κρασί Thyrsus, ένα χαρμάνι Μαλαγουζιάς και Viognier, που φέρει την υπογραφή του φερέλπιδος οινολόγου Αλέξανδρου Τσάλκου, γιου του οινοποιού, Μπάκη Τσάλκου. Αν είστε λάτρεις των ημίξηρων, απολαύστε και το Σκέρτσο σε Λευκό και Ροζέ.

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ


Όλοι οι χώροι του οινοποιείου είναι καλαίσθητοι και λειτουργικοί και η ξενάγηση επιβάλλεται.

Ημέρες και ώρες επίσκεψης: Καθημερινά & Σαββατοκύριακο, κατόπιν συνεννόησης

Δίδεται επιλογή πακέτου γευσιγνωσίας

Γλώσσες ξενάγησης: Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά

Μέγιστος αριθμός ατόμων ανά ξενάγηση: 50 άτομα

Υπεύθυνη επικοινωνίας : Σπυριδάκη Οσία

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2521301048 , 6907915234

EMAIL: info@oenogenesis.gr

WEB: www.oenogenesis.gr


ΟΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΣ Χ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΓΛΟΥ

Ο οινοπαραγωγός Χρήστος Ευαγγέλογλου, μπορεί να μη διαθέτει μεγάλους αμπελώνες, εντυπωσιακές κτηριακές εγκαταστάσεις, ωστόσο, η αγάπη του για το κρασί, χρόνια τώρα, τον οδήγησαν στη δημιουργία ενός μικρού παραδοσιακού οινοποιείου, στην είσοδο της Αδριανής.

Από τα 8 στρέμματα αμπέλια που διαθέτει, παράγει με πολύ μεράκι, σε περιορισμένες ποσότητες, ένα εξαιρετικό βιολογικό ερυθρό οίνο, κυρίως για ίδια χρήση, αλλά και προς κατανάλωση μεταξύ φίλων, καθώς, πάνω απ’ όλα, είναι το μεράκι που τον οδηγεί στο δρόμο του κρασιού.

Το μεγαλύτερο μέρος των σταφυλιών που παράγουν τα αμπέλια του, ο κύριος Ευαγγέλογλου τα προωθεί απ’ ευθείας στις οινοποιητικές μονάδες της περιοχής. Αυτά δε που ο ίδιος επεξεργάζεται στο οινοποιείο του, τα παλαιώνει σε βαρέλια για αρκετά χρόνια, πριν τα απολαύσει με τους εκλεκτούς φίλους του!

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην Αδριανή δραστηριοποιούνται και άλλοι Οινοπαραγωγοί όπως ο Γερολημάτος Στέλιος, ο Γιαννακόπουλος Χαράλαμπος και ο Βασιλειάδης Ευστράτιος.